hits

Hoppjentenes kamp

Det beste OL i år har gitt meg har denne jenta levert. Da hun landet på 110 m og seieren var et faktum spratt det frem en tåre i øyekroken, tror kanskje det var flere. Å forstå hvor mye Maren, Anette Sagen, og de andre jentene har kjempet for å kunne drive idretten de elsker, på lik linje med gutta, er kanskje noe vi ikke klarer. Kvinner har i over 100 år hoppet på ski, men de var alltid bare med, som vi sa da vi var barn, "på kjøtt og blod", altså de fikk ikke konkurrere.  
Noen burde gromt skjemmes for at jentene i 2018 har kun 1 OL- konkurranse å delta i, liten bakke, eller normalbakke.
Hvem husker ikke 2004, den kampen som da fant sted mellom hoppjentene og norges representant i den globalgeriatriske avdeling FIS  Torbjørn Yggeseth, om hvorvidt jentene skulle få være prøvehoppere under mennenes "Raw air"? Det endte med at de fikk hoppe, flere ganger, i verdens største hoppbakke. Det er 14 år siden og fortsatt får dem bare konkurrere i normalbakker.... I 1998 hoppet Eva Ganster som prøvehopper i Vikersund uten at noen snakket om det, men det var vel aldri meningen at de noen gang skulle konkurrere ...bare "på kjøtt og blod"...
Jenter har hatt alpint utfor på ol-programmet siden 1936, de kjører ned de bratteste fjellsider sammen med gutta. De utsettes i utforløypa for sentrifugalkrefter som ville fått etterhvert pampe-medlem av den andre globalgeriatriske avdeling, IOC, til å vrengt rævva over hauet om de hadde blitt utsatt for samme krefter, eller for dem handler det heller om å få rævva vrengt tilbake og av hauet! 
NÅ er det på tide at jentene får drive idretten de elsker på lik linje med gutta, det er det de trener for! 14 år siden de hoppet Vikersund og fortsatt konkurrerer de kun i småbakker....noen bør skjemmes gromt!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

marviden

marviden

46, Ibestad

Marvid Andreassen, 46 år, samfunnsinteressert friluftsmann som elsker naturen, fjellet og alt som her hører til. Toppturer, fjellklatring, teltturer, bålkos++++. Jeg har 1 stk samboer, Heidi, 1 datter og bor i landlige omgivelser i Salangen kommune med skogen rett utenfor stua :))

Kategorier

Arkiv